Pablo bezoekt Javiers boomgaard en El Priorat

In Javiers boomgaard in Burriana

Afgelopen zomer zag Pablo de kans om naar zijn thuisdorp Burriana terug te gaan. Het land wat ons weer voor een nieuw seizoen van heerlijk citrusfruit zal voorzien.

Javier, Minerva en hun team werken hard om weer een geweldig citrusseizoen mogelijk te maken. Ze doen extra hun best om de lekkerste mandarijnen, sinaasappels, citroenen en bloedsinaasappels te verbouwen, voor ons citrusliefhebbers.

Natuurlijk vermijden ze daarbij volledig het gebruik van chemische onkruidverdelgers en gevaarlijke pesticiden. Het team is aan de slag geweest met irrigatie controle en het handmatig verwijderen van onkruid onder de bomen. Leuk weetje: het gewiede onkruid wordt weer verwerkt tot natuurlijke compost om de sinaasappelbomen te voeden.

In de boomgaard zijn niet alleen mensen aan het werk: de bijen doen ook hun best! Bijen dragen bij aan de voltooiing van een belangrijk bestuivingsproces wanneer de siaasappelbomen in bloei staan. Dankzij de bijen zullen wij elk jaar van dit heerlijke fruit genieten. Daarom moeten wij ook een beetje voor hun zorgen en rekening houden met de natuur!

Volgens boer Javier zouden de eerste -en beste- mandarijnen, de Clemenules, er al rond de derde week van oktober aan kunnen komen. We hebben de optie toegevoegd aan onze website om jouw eigen doos mandarijnen alvast te reserveren. Daarnaast zijn we ook bezig om de beste avocado’s hierheen te halen, uit dezelfde regio en van dezelfde kwaliteit als ons citrusfruit. De avocado’s zouden al klaar kunnen zijn in november.

Aan het einde van de dag hebben Pablo, Javier en Minerva genoten van een verrukkellijke paella, Valenciaanse stijl!    😛

IMG_20210513_182856
IMG_20210513_181421
IMG-20210722-WA0009

El Priorat

Pablo bracht ook een bezoek aan Anna in El Priorat, de regio waar onze favoriete extra virgin olijfolie wordt gemaakt. Anna liet hem de prachtige landschappen zien van El Priorat. De pittoreske dorpjes en zijn diversiteit aan boomsoorten (waar Priorat Natur zijn olijven, marcona amandelen en druiven voor de wijn van plukken) maken El Priorat uniek. Het was bijzonder om te zien hoe de verschillende boomsoorten geplant zijn op hun eigen stuk “terras”, verdeeld over de bergen.

Anna legde uit; “Dit is de traditionele methode die al tientallen jaren wordt gebruikt en onze bomen in staat stelt om te profiteren van dit natuurlijke en unieke ecosysteem en alle voordelen van de bodem en de zon”. Op de terrassen is een ruime spreiding van de olijfbomen mogelijk. De perfecte omstandigheden voor het voorkomen van ziektes. Daarnaast kunnen Anna en haar team op deze magnifieke locatie het gebruik van pesticiden en andere nare chemische stoffen achterwege laten bij het verzorgen van de bomen en hun vruchten.

De heerlijke, zachte smaak is het ultieme resultaat van goed werk en het unieke karakter van het landschap.

Leuk feitje; Pablo was aan het lunchen met Anna in het restaurant van haar man, toen een groep Nederlandse toeristen aan het tafeltje naast hen ging zitten. Toen Pablo vroeg wat hen zo aantrok in de regio El Priorat, zeiden ze dat zó verliefd waren geworden op de regio dat ze elk jaar terug komen om te genieten van de adembenemende uitzichten en het uitmuntende eten. Top chef Sergio Herman bezocht voor het programma Beste hobbykok van Vlaanderen de regio om dezelfde redenen: het landschap en zijn uizonderlijke traditionele cuisine. Bekijk zijn bezoek in de video:

oliveres en terrasses

Wat neemt Pablo mee uit El Priorat?

Om ons bezoek te vieren, bieden we onze Citrus Sebastia klanten en liefhebbers van olijfolie, een gelimiteerde hoeveelheid “Neus”, de speciale extra virgin olijfolie van Priorat Natur, in een mooi pakket met onze andere heerlijke Priorat Natur producten. Beide pakketten zijn met gratis verzending. 

Neus onderscheidt zich door een aantal positieve eigenschappen, zoals de fruitige smaak van de olijf, te identificeren in neus en mond. Olie met een verscheidenheid aan aroma’s. Aroma’s van banaan, appel, tomaat en noten. Op het palet, is het een olie die opvalt door zijn fruitige smaak en zoetheid. De kruidige en bittere eigenschappen zijn opvallend in contrast doordat het een nogal zoete olie is. In de mond en retronasaal heeft het connotaties van amandel. Het is een complexe en uigebalanceerde olie. Bijgevoegd in het pakket zijn twee gelimiteerde en exclusieve zoete producten uit PrioratBombon Amandelen met Cacao en Negreta Hazelnoten die zorgvuldig zijn gekarameliseerd.   

Ben je al helemaal verkocht aan onze Priorat Natur Extra vergine olijfolie? Kies dan voor ons andere Priorat Pakket, die bevat 500ml Priorat Natur olijfolie extra vergine, Arbequina olijven en marcona amandelen (naturel of gezouten).  

CIMG8306

We kijken uit naar het nieuwe seizoen. Waarin we er alle aan gaan doen om je fruit te bezorgen zoals het smaakt bij de boer in de boomgaard. Super vers!

Met vriendelijke groet

Pablo en André, het Citrus Sebastia Team