Assortiment Priorat Natur: Olijfolie Extra Vergine

Naast citrusvruchten van boer Javier, werken we ook samen met Anna van Priorat Natur. Het familiebedrijf werkt met dezelfde filosofie. Respect voor natuur en een passie voor de beste smaak. Priorat Natur uit Catalonië (Spanje) werkt geheel biologisch en is kwalitatief uitstekend! De olie wordt gebruikt door vele topchefs om zijn sublieme smaak.

De olie is gemaakt van 100% Arbequina olijven uit Priorat, Catalonië (Spanje). De olijven worden met de hand geplukt (vogel vriendelijk) en mechanisch geperst. Priorat Natur werkt geheel biologisch. Het is een fruitige en romige/zachte olijfolie met een licht kruidige nasmaak.

Het land van Priorat, gelegen tussen heuvels en bergen, met een land dat rijk is aan voedingsstoffen en een mediterraan klimaat, levert ons uitstekende Negreta hazelnoten, fruit van hoge kwaliteit zoals vijgen en perziken, en de beste Arbequina olijven en Marcona amandelen ter wereld. Het is van dit kostbare land dat deze fantastische olie afkomstig is.

De Verwerking

De productie van Priorat Natur olie begint aan de boom, waar de bloeiperiode wordt gecontroleerd tot het optimale moment van rijpheid voor het oogsten van de olijven. Anna en haar team beginnen in november met het oogsten van de olijven, waarbij ze altijd rekening houden met het moment van rijpheid.
De olijven worden koud geperst in de nacht van dezelfde dag dat ze geoogst zijn. De olie wordt geperst in een donker, gesloten vat bij een temperatuur van ongeveer 15º om een goede decantatie te krijgen die zoveel mogelijk onzuiverheden verwijdert en voorkomt dat de olie vies wordt.

Na een paar maanden wordt de olie gebotteld, afhankelijk van de vraag, om hem het hele jaar door in optimale omstandigheden te kunnen serveren.

Één vaste boerderij in Valencia met een unieke manier van werken

Ons fruit komt van de velden uit Burriana, Valencia (Spanje). Wij werken samen met een Spaanse familie die al sinds de jaren 60 volledig gespecialiseerd is in citrusvruchten. De boerderij werkt volledig ecologisch. Onkruid wordt met de hand gewied, geen gebruik van chemicalieën die vervolgens de bodem intrekken. Er wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke mest. De bomen worden één keer in juni behandeld met een ecologisch bestrijdingsmiddel om te beschermen tegen de witte vlieg. De vruchten worden geplukt als ze perfect zijn gerijpt door de zon. Het doel is om de lekkerste mandarijnen en sinaasappels te leveren en niet de goedkoopste. Deze manier van boeren is uniek voor sinaasappels en mandarijnen, maar geeft een (h)eerlijk resultaat!

Onze mandarijnen en sinaasappels hebben een eetbare schil. Ideaal om te bereiden in gerechten of om de schillen te gebruiken in een karaf water. Geen waslaag of rotzooi op de schil.

Garantie: eerlijke prijs voor boer Javier, geen conserveringsmiddelen, geen waslaag en geen langdurige opslag. De beste smaak super vers & gezond.

Onze werkwijze is er op gericht om zo vers mogelijk fruit te bezorgen rechtstreeks van de boer. Wij gaan voor een ervaring die zo vergelijkbaar mogelijk is met het proeven van vers fruit in de boomgaard bij de boer. Dat is uniek in Nederland. Hoe doen we dit? Vrijdagochtend wordt je fruit geplukt en ingepakt bij boer Javier. Dinsdag, uiterlijk woensdag wordt je bestelling bezorgd door een vriendelijke chauffeur van TransMission. Het kan niet verser! Als je voor donderdag 17:00 bestelt wordt je fruit vrijdag geplukt en woensdag erop geleverd. Voor actuele oogstdatum en leverdatum, zie onze home pagina.

We verzamelen de bestellingen van twee weken. Elke twee weken wordt ons fruit geplukt en verzonden. Omdat we op kleine schaal werken en transportbedrijven met een minimum werken, kunnen we niet vaker versturen. We hopen volgend jaar genoeg gegroeid te zijn om elke week vers fruit te kunnen bezorgen.

Abonnement – elke twee of vier weken automatisch thuisbezorgd

Op veler verzoek is het nu ook mogelijk om een abonnement via onze site te nemen. Dan bezorgen we automatisch elke twee of elke vier weken een doos met super verse citrusvruchten van boer Javier. Je kan altijd opzeggen, geen opzegtermijn.

Één vaste boerderij in Valencia met een unieke manier van werken

Ons fruit komt van de velden uit Burriana, Valencia (Spanje). Wij werken samen met een Spaanse familie die al sinds de jaren 60 volledig gespecialiseerd is in citrusvruchten. De boerderij werkt volledig ecologisch. Onkruid wordt met de hand gewied, geen gebruik van chemicalieën die vervolgens de bodem intrekken. Er wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke mest. De bomen worden één keer in juni behandeld met een ecologisch bestrijdingsmiddel om ze te beschermen tegen insecten. De vruchten worden geplukt als ze perfect zijn gerijpt door de zon. Het doel is om de lekkerste mandarijnen en sinaasappels te leveren en niet de goedkoopste. Deze manier van boeren is uniek voor sinaasappels en mandarijnen, maar geeft een (h)eerlijk resultaat!

Onze mandarijnen en sinaasappels hebben een eetbare schil. Ideaal om te bereiden in gerechten of om de schillen te gebruiken in een karaf water. Geen waslaag of rotzooi op de schil.

Garantie: eerlijke prijs voor boer Javier, geen conserveringsmiddelen, geen waslaag en geen langdurige opslag. De beste smaak super vers & gezond.

100% tevredenheid garantie
Bent u niet 100% tevreden met de levering, stuur ons dan een e-mail met een foto en wij stellen een passende oplossing voor. Wij leveren een top kwaliteit product en nemen alleen genoegen met 100% tevredenheid.

Seizoenen

Boer Javier werkt met drie verschillende rassen mandarijnen en drie verschillende rassen sinaasappels. De mandarijnen worden geoogst van november tot in april. De sinaasappels van december tot in mei.

Waarom is Burriana zo speciaal voor citrusvruchten?

De locatie van de grond, zo dichtbij de zee, maakt het de beste plek om citrusvruchten te verbouwen. De wereldwijd erkende beste variatie van clementines, de Clemenules, vindt zijn oorsprong in 1959 op de velden tussen de steden Nules en Burriana. Tegenwoordig worden de zaden van Clemenules wereldwijd gezaaid. Echter alleen in Burriana aan de mediterane kust hebben ze de perfecte verhouding van zoetheid,  zuurgraad, constante kwaliteit en historie! De Clemenules zijn beschikbaar November / December / Januari.

De mandarijnen en sinaasappels worden de dag voor transport geplukt en verpakt.

Garantie: geen chemicaliën na de oogst, geen conserveringsmiddelen, geen waslaag en geen langdurige opslag. De beste smaak super vers & gezond.

Hand picked
Citrus Sebastia
winkel waardering4.91 / 5
productwaardering4.90 / 5
1635 beoordelingen