Recept: Sinaasappel / chocolade taart

De ultieme combinatie met sinaasappel is toch wel chocolade. We delen graag dit recept om zelf heerlijke Spaanse Sinaasappel / Chocolade taart te maken. Voor dit recept is het belangrijk om onbehandelde sinaasappels te gebruiken. Je hebt namelijk ook de schil nodig.

Heel veel plezier met het maken van deze bijzondere taart.

Sinaasappel en chocolade de perfecte combinatie Citrus Sebastia

INGREDIËNTEN

  • Sap van 1 sinaasappel
  • 3 grote eieren
  • 200 g suiker
  • 200 g cakemeel
  • bakpoeder (16 g)
  • 40 g cacaopoeder
  • 125 ml olijfolie van Priorat Natur of zonnebloemolie
  • volle yoghurt (125 g)
  • Voor de topping
  • 150 g pure chocolade couverture
  • Rasp van sinaasappelschil van onbehandelde Citrus Sebastia Sinaasappels
  • 50 ml sinaasappellikeur (optioneel)
  • 1 sinaasappel voor decoratie

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 graden.

  1. Rasp de schil van de sinaasappel (alleen het oranje gedeelte) en pers het sap eruit.
  2.  Breek de eieren in een kom en voeg de suiker toe. Klop de eieren met een garde. Voeg de yoghurt, de olie, het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp toe. Zeef de bloem en het bakpoeder erdoor.
  3. Zet ⅓ van het deeg opzij en voeg het cacaopoeder toe en meng.
  4. Vet de bakvorm in met boter inclusief de zijkanten.
  5. Bouw de cake op in lagen. Start met een laag deeg zonder chocolade. Dan een laagje met chocolade. Aantal lagen naar eigen inzicht. Bijvoorbeeld drie lagen met chocolade. Eindig met een laag deeg zonder chocolade.

Bak 40 minuten in de oven, terwijl we de topping maken.

Topping:

  1. Hak de chocolade fijn en smelt au bain-marie, samen met de sinaasappellikeur (optioneel) als er kinderen zijn niet toevoegen, je kan  het vervangen door sinaasappelschil van 1 sinaasappel.

Haal uit de oven als de cake gaar is en laat afkoelen.

Giet de gesmolten chocolade over de bovenkant en versier met wat sinaasappelpartjes en een beetje geraspte schil.

** Geraspte sinaasappelschil mag alleen het gekleurde deel zijn, de witte onderlaag geeft een bittere smaak. Werk met een onbehandelde sinaasappel.

Enthousiast en wil je onbehandelde sinaasappels bestellen? Het seizoen is van December t/m April.